Ana içeriğe atla

Bilgimi Koruyorum E-Öğrenme Projesi

Son dönemde özellikle phishing (oltalama) yöntemi ile gerçekleştirilen cryptolocker tarzı virus saldırıları vesilesi ile, bilgi güvenliği konusunda TÜBİTAK Bilgem Siber Güvenlik Enstitüsü hazırlanan eğitim amaçlı bir web sitesini sizler ile paylaşalım istiyoruz.

Bilgimi Koruyorum başlığı ile oluşturulan web sitesi ile bilgi güvenliğinin önemi, parola güvenliği, yazılım yükleme ve güncellemeri, yedekleme, zararlı yazılımlar, sosyal mühendislik gibi birçok konuda video ve interaktif uygulamalar ile desteklenmiş bir şekilde kullanıcıların bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir. Proje ile ilgili tanıtım broşürüne ulaşım için tıklayınız.

Unutmamalıyız ki güvenlik donanım ve yazılımları ile sistemsel olarak bilgi güvenliğinin %100 olarak sağlanması mümkün değildir. Bilgi güvenliğinin en önemli parçası kullanıcı güvenlik bilincidir ve bu bağlamda bilgi güvenliğinin sağlanmasından herkes sorumludur.

Bu sorumluluklar yasal olarak da ifade edilmiş ve 5651 sayılı kanun "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" amacı ile düzenlenmiştir.